Echtpaar Dierkx-De Hulster 65 jaar getrouwd

GOES – Drukke tijden voor de (loco-)-burgemeester. Het zomerreces is nog niet voorbij, bij toerbeurt worden huisbezoeken afgelegd her en der in de gemeente voor huwelijksjubilea. Maandag zijn het echtpaar Dierkx-De Hulster 65 jaar in de echt verbonden. Zij kregen een felicitatiebezoek van loco-burgemeester André van der Reest.

De heer en mevrouw Dierkx-De Hulster zijn geboren en getogen in West Zeeuws-Vlaanderen. Daar hebben ze elkaar ontmoet en zijn ze in 1955 verloofd, waarna de heer Dierkx dienst nam bij de Stoottroepen in Suriname. Twee jaar later, na zijn terugkomst, is het echtpaar getrouwd.

Toen de heer Dierkx een aanstelling kreeg bij de Ambachtsschool, verhuisden ze naar Goes. De naam Ambachtsschool werd in 1968 bij de invoering van de zogeheten Mammoetwet gewijzigd in Lagere Technische School (LTS) welke sinds 1999 deel uitmaakt van het VMBO.

Het echtpaar Dierkx-De Hulster kreeg drie kinderen, acht kleinkinderen en één achterkleinkind. Toen de kinderen het huis uit waren, hebben ze samen fietsvakanties beleefd door veel provincies in Nederland.

Mevrouw Dierkx-De Hulster verblijft sinds enige tijd in SVRZ Ter Valke (zorg-, en revalidatiecentrum). Zij is slecht ter been en rolstoelafhankelijk. Haar man bezoekt haar dagelijks voor een wandeling.

Foto’s: © Streekomroep de Bevelanden (Hans Colijn) 

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden