Eerbetoon aan Racoon op Goese vuilniswagens

GOES – Op de vuilniswagens van de gemeente Goes prijken vanaf nu teksten uit liedjes van Racoon. Het is een eerbetoon aan de Goese band.

Wethouder Joan Veldhuizen onthulde vrijdag samen met Racoonzanger Bart van der Weide en gitarist Dennis Huige het tekstfragment op de eerste vuilniswagen: “Maar het is waar, goud dat ligt op de straten” uit het lied Hee Joh Jip. Alle andere huisvuilwagens (in totaal acht) zijn vrijdagmiddag van andere tekstfragmenten van Racoon voorzien.

Positieve noot

De gemeente wil met de teksten ook het straatbeeld wat opfleuren en ziet het als een positieve noot voor de inwoners en voor de mensen die Goes dagelijks schoonhouden. Voor Bart van der Weide was het even een terugkeer op het oude nest. Voordat Racoon groot werd, werkte hij bij de vuilnisdienst. En dat de teksten van zijn band nu op de vuilniswagens van Goes staan? “Ik voel me vereerd”, zegt Van der Weide.

foto boven vlnr: Bart van der Weide, wethouder Joan Veldhuizen en Dennis Huige (© Streekomroep De Bevelanden)

Luister hieronder naar het interview van Peter van den Assem met Bart en Dennis.

foto onder: verslaggever Peter van den Assem (SOB FM) in gesprek met Bart en Dennis (Racoon) (© Streekomroep de Bevelanden)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden