‘Fashion & Art around Europe’ expositie Goes

GOES – Stichting Goes Marketing organiseert deze tentoonstelling van zaterdag 25 september t/m zaterdag 30 oktober in het oude stadhuis van Goes. De diverse kamers worden sprookjesachtig ingericht met mode van verschillende couturiers uit heel Europa.

Goes-Europa
De expositie “Fashion & Art around Europe” wordt gehouden in opmars naar het themajaar Goes-Europa, dat in verband met corona is verschoven van 2021 naar 2022. “Fashion & Art around Europe”, een tentoonstelling over de diversiteit van mode, kunst en design in Europa, heeft als doel bezoekers te inspireren en bewust te maken van de invloed van verschillende culturen op het Europese modebeeld.

Yves Saint Laurent

Naast couturestukken van bekende Nederlandse ontwerpers zoals Mart Visser, Ronald Kolk en Edwin Oudshoorn ziet men bijzondere creaties uit Spanje, Engeland maar ook Slovenië en Kroatië. Bijzonder is de creatie van de Franse ontwerper Yves Saint Laurent uit de privécollectie van actrice Catherine Deneuve. Daarnaast zal filmhuis podium ’t Beest op 7 oktober een filmavond over Yves Saint Laurent organiseren waar men op vertoon van een expositie ticket met korting naar toe kan.

Samenwerking met Zeeuwse musea

Ook in Historisch Museum de Bevelanden zijn tijdens ‘Fashion & Art around Europe’ creaties van Edwin Oudshoorn te bewonderen. Hij heeft technieken uit de Zeeuwse streekdracht gebruikt ter inspiratie van deze jurken. Het museum biedt in een vaste expositie een overzicht van de streekdrachten van alle Zeeuwse eilanden en streken.

Ook het Zeeuws Museum zal meewerken aan deze expositie d.m.v. een speciale presentatie in het stadhuis die later dit jaar te zien zal zijn in het museum in Middelburg.

De (coronaproof) tentoonstelling is op dinsdag t/m zaterdag tussen 25 september en 30 oktober 2021te bezoeken in de verschillende historische ruimtes van het monumentale Stadhuis aan de Grote Markt in Goes. De officiële opening vindt plaats op vrijdag 24 september 2021.
Kaarten voor de tentoonstelling zijn verkrijgbaar via www.Goesisgoes.nl , via ANWB.nl of bij de Tourist Shop Goes aan de Singelstraat 13 in Goes.

Organisatie: Stichting Goes Marketing i.s.m. DC Models.

Foto’s: Ellen van Doorn

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden