Feestelijk bezoek voor 65-jarig echtpaar De Looff-Korteknie in Cleijenborch: ‘Deze burgemeester kende ik nog niet’

COLIJNSPLAAT – Voor Jan de Looff (90) en Neeltje Lena de Loof-Korteknie (87) is het feest. Het echtpaar viert deze dagen het 65-jarig huwelijksfeest. De echtelieden wonen in zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat en vieren vandaag hun briljanten jubileum.

door: Han Verbeem

De feestelijke gelegenheid -zondag is de éigenlijke dag- vieren ze heel bescheiden, want door de coronabeperkingen kan slechts een handjevol mensen aanwezig. Al met al zijn er acht personen, waaronder de dochter en schoonzoon en de zoon en schoondochter van het jubilerende paar.

Oud-gemeenteraadslid

Hoewel het bezoek vooraf was aangekondigd, is de komst van burgemeester Loes Meeuwisse naar Cleijenborch een leuke verrassing. De burgermoeder heeft een fraaie bos bloemen meegenomen voor het paar. Voor Jan is het bezoek éxtra bijzonder. Jarenlang is hij raadslid geweest voor de PvdA; eerst in Kortgene en later in de fusiegemeente Noord-Beveland, tot 2006. “Ik heb al de nodige burgemeesters meegemaakt maar deze nog niet”, zegt hij lachend.

Anders dan anders

Huwelijksjubilea in coronatijd zijn anders dan anders, zegt een medewerker van zorgcentrum Cleijenborch.  Sinds de coronapandemie is dit het tweede huwelijksjubileum in het verpleeghuis. “Het is gebruikelijk om samen koffie te drinken op de kamer van de bewoners, nu is dat in de grote zaal. Daar is het beter mogelijk anderhalve meter afstand te houden.” Ondanks dat kan het echtpaar De Looff-Korteknie terugkijken op een gezellige dag.

Foto: Burgemeester Loes Meeuwisse (staand) feliciteert het echtpaar De Looff-Korteknie en overhandigt een bos bloemen. Voor de gelegenheid heeft Meeuwisse haar mondkap even afgedaan.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden