Festivalorganisatie blij met plannen nieuw blad: ‘er valt nu iets te kiezen’

WISSENKERKE – José de Koning van het Eindeloos Eiland Festival is blij met de plannen voor een nieuw ‘geel krantje’ op Noord-Beveland. Zij heeft haar hoop gevestigd op het komende festivalseizoen, met een evenement in juni 2022.

doot: Han Verbeem

De Koning mocht niet langer adverteren in het Noord-Bevelands Advertentie- en Informatieblad, omdat het festival evenementen op zondag laat plaatsvinden. Initiatiefnemer van de nieuwe krant, Matty Verkamman, heeft al uitvoerig contact gehad met De Koning. “We hopen nu weer de volledige samenleving op ons eiland te kunnen bereiken”, verzucht ze. Het zou volgens haar goed zijn als er meerdere krantuitgevers actief zijn op het eiland. “Er valt dan iets te kiezen voor de adverteerders.”

Extra flyers

Het weigeren van advertenties door Trainews kwam voor haar als een onaangename verrassing. Het EEF vindt komend weekeinde al plaats en de organisatie heeft op de valreep nog een paarduizend extra flyers laten drukken en in de dorpen huis-aan-huis laten verspreiden. Het festival is dit jaar verhuisd naar een nieuwe, kleinschalige locatie nabij Wissenkerke. “Het is belangrijk dat de mensen daarvan op de hoogte zijn”, aldus De Koning.

Reformatorisch

Het huidige ‘Gele Krantje’ voert sinds enige tijd een reformatorisch identiteitsbeleid. Dat valt niet bij iedereen in goede aarde. Volgens de organisator zijn steeds meer adverteerders “klaar met het Krantje” vanwege de religieuze censuur die de uitgever. Ook de gemeente Noord-Beveland heeft inmiddels de banden met het Gele Krantje verbroken.

Foto: Het Eindeloos Eiland Festival biedt drie dagen muziek en cultuur op 24, 25 en 26 september. (Archieffoto EEF)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden