Fit zijn op het kantoor; Dat is waar Fit2go bag over na heeft gedacht

Fit zijn op een kantoor. Dat is wat veel kantoormensen zien als een ideaal. Als je een 8-urige werkdag op het kantoor hebt, maar toch met je collega’s kunnen sporten.

Door: Jelte Poppe

Dat is waar Fit2Go bag over na hebben gedacht! Sophie, Karim, Isa, Lucas, Birgit en Thirza van de Hogeschool Zeeland uit Vlissingen doen de opleiding sportkunde. Vanuit school wordt dit jaar, net als voorgaande jaren weer een student company’s georganiseerd.

Fit2go bag is er één van de 25 teams die dit jaar meedoet aan de company.
Isa legt uit hoe ze op het idee zijn gekomen: ” Wij doen gezamelijk de sportopleiding, en schrokken van de fitheid van mensen op het kantoor. Uit een onderzoek blijkt dat mensen die een 8-urige kantoordag hebben, veel last hebben van een stijve nek, zere rug en concentratieproblemen.” En dat is juist waar de company zich op richt. Met hun opleiding als achtergrond beschikken ze over de benodigde kennis om een product te ontwikkelen.

Na een aantal brainstormsessies en vergaderingen, kwamen ze tot de conclusie dat het kantoorpersoneel hun doelgroep wordt. Maar niet alleen bedrijven zijn hun klanten. Ook particulieren die graag sportief willen zijn, benaderen de company voor een tas.
Het product was de Fit2go bag heeft ontwikkeld is een tas, met daarin diverse fitness artikelen die makkelijk op een kantoor zijn te gebruiken.

In de Fit2Go bag zitten sportartikelen zoals: elastieken, stressbal, stopwatch en een stappenteller. Daarnaast zit er ook een handleiding in met een uitleg van de weekchallenges en de dagactiviteiten. Naast dat deze challenges en activiteiten worden uitgelegd in de handleiding, staan ze ook nog uitgelegd met filmpjes op ons Fit2Go Youtube kanaal. Als laatste hebben zij voor de bedrijven nog een scorebord voor op het kantoor bijgevoegd. Dit om elkaar te motiveren en de prestaties bij te houden.
Dit jaar gaan de company’s wel anders te werk als voorgaande jaren. Ze vertellen dat normaal gesproken de opleiding commnicatie en de opleiding sportkunde bij elkaar zitten. Dat is dit jaar niet het geval.

Aan de stimulatie zal het bij de Fit2go bag niet liggen! Ze hebben bij het product diverse oefeningen toegevoed. 5 Oefeningen voor één dag, en twee gezamelijke oefeningen voor een week. Ook zit er bij de tas een scorebord, om collega’s onder elkaar te stimuleren om mee te doen aan de fitness oefeningen.

Op de vraag of er ook op het digitale vlak is nagedacht, is het antwoord helder. “De handleiding staat ook op Youtube met een video. Deze kan bekeken worden om duidelijker te zien wat de bedoeling is”. Ook is er nagedacht om een app te bouwen, maar die technologie was te duur en niet realiseerbaar voor de company. Wel zijn ze in het bezit van een instagram en facebook account.

Het is niet dat de company ook alleen maar het product moest ontwikkkelen en op de markt te brengen. Ook waren er pitchwedstrijden onderling onder de 25 groepen. De top 3 mogen met een kraam aanwezig zijn op de Contacta beurs in Goes 30 november en 1 en 2 december. Helaas behoorde de Fit2go bag niet in de top drie, maar dat laat bij de groep niet de moed in de schoenen zakken. “Ook wij zullen aanwezig zijn op de contacta, omdat daar het grootste gedeelte van onze doelgroep ligt. We zullen gewoon over de beurs lopen om met bedrijven het gesprek over de gezondheid van kantoorpersoneel aan te gaan.

Ook is de company aanwezig op de HZ marktenbeurs op de markt in Middelburg. Deze vind plaats op 3 december.

De focus van de groep ligt op bedrijven, maar ook particulieren kunnen de bag aanschaffen. Het prijskaartje van de tas ligt relatief laag. 1 bag kost €24.95 euro. Hoe meer je koopt… hoe goedkoper de tas.

Ben je nieuwsgierig naar het product of ben je overgehaald om er één aan te schaffen. Mail dan naar:
Of neem een kijkje op hun socials op Facebook en Instagram

Bericht via WFM96.nl

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden