Foto-expositie: QUEER!

KAPELLE – Tot 2 september is in de hal van het gemeentehuis de foto-expositie ‘QUEER!’ te zien. QUEER! is een verzameling portretten van onder meer Niels, Kris, Stefano, Samuel en Evi. Zij hebben periodes gehad dat het leven geen zin meer leek te hebben en hadden een gevoel dat ze er met niemand over konden praten. Zij vertellen hun verhaal: hoe is het om erachter te komen dat je gay, bi, transgender of bijvoorbeeld non-binair bent? Wat maakte je mee en dacht je wel eens: voor mij hoeft het niet meer?

LHBTI’ers moeten vaak al jong omgaan met angst voor afwijzing of pesten. Problemen met familie en bovenal de worsteling om zichzelf te accepteren. Dit maakt dat deze groep vijf tot zeven keer vaker aan zelfmoord denkt dan hun leeftijdsgenoten. Zeeland Zonder Zelfmoord en Anti Discriminatie Bureau Zeeland hebben daarom de expositie QUEER! ontwikkeld.

Suïcide: praat erover!         

Veel mensen vinden het moeilijk om over suïcide te praten. Toch kan praten over dit onderwerp helpen om iemand het gevoel te geven dat hij of zij er niet alleen voor staat. Zo kunt u ook een verschil maken. Als u tips wilt over hoe u zo’n gesprek kunt beginnen, download dan de VraagMaar app. Ook kunt u 24/7 contact opnemen met 113 via 0800 – 0113, 113 of www.113.nl.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden