Fusiescholen Wemeldinge samen onder één dak aan de Spoorlaan

WEMELDINGE – De basisscholen OBS Wemeldinge en De Hoeksteen gaan samen onder één dak. Onderwijsstichting Albero heeft een akkoord bereikt met de gemeente Kapelle over de bouw van een integraal kindcentrum (IKS) in Wemeldinge. De nieuwbouw komt op de plaats van het huidige OBS Wemeldinge aan de Spoorlaan. Ook komt er een nieuwe sportzaal. Onlangs werd bekend dat de OBS en De Hoeksteen gaan fuseren.

door: Han Verbeem

Dit voorjaar maakte Albero de fusieplannen bekend. Beide scholen beschikken nu nog over een eigen gebouw, die echter sterk verouderd zijn. Ook de gymzaal Burgemeester van Sas gaat tegen de vlakte en maakt plaats voor nieuwbouw.

De keuze voor één centrale school, waarin meerdere voorzieningen zijn gehuisvest zoals kinderopbang, sluit aan op het beleid van de gemeente Kapelle – laat wethouder Jon Herselman weten,  In november 2019 heeft de gemeenteraad een integraal huisvestingsplan vastgesteld. Ook met het zogeheten Strategisch Kompas wil de gemeente goede basisvoorzieningen in Kapelle. De raad moet nog een besluit  nemen over de nieuwbouwplannen.

“De nieuwbouw van de scholen en de gymzaal is een mooie ontwikkeling in Wemeldinge, waar toekomstige generaties met plezier kunnen leren en bewegen”, zegt wethouder Herselman. Het is niet bekend wat er gaat gebeuren met de gebouwen van De Hoeksteen aan de Bierweg.

Foto: de huidige basisschool OBS Wemeldinge aan de Spoorlaan. (Foto Albero)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden