Gedichten, raps en levensoverpeinzingen op het Goese Sas

GOES – Het Zeeland Nazomerfestival is, zij het in ietwat gewijzigde vorm, van start. Het festival staat bekend om haar divers aanbod van podiumkunst op soms heel verrassende locaties maar altijd met een festivalhart in de Zeeuwse hoofdstad, Middelburg. Dit jaar moest de organisatie vanwege coronamaatregelen alternatieven bedenken om toch een volledig programma te kunnen brengen. Het festivalhart werd niet het Abdijplein maar de Zeeuwse wateren aan boord van De Vrijbuiter.

Na Middelburg, Vlissingen, Terneuzen, Wemeldinge en Tholen lag festivalhart ‘De Vrijbuiter’ dinsdag afgemeerd aan de Westerschans in Goes. Klaar om publiek te ontvangen die, genietend van een nazomermiddag, het Goese Sas op zouden varen voor cultuur met een hoofdletter ‘C’. De bemanning van De Vrijbuiter had de dagen na de start op 26 augustus al te maken gehad met verschillende weertypes, de nazomerzon was een welkome afwisseling.

Broeder Dieleman die aangekondigd was voer helaas niet mee maar de aanwezige gasten kregen een afwisselend programma met optredens van M, Peter Slager en Lucky Fonz 3. Met de wind in de zeilen over het Goese Sas richting Wilhelminadorp luisterend naar gedichten, raps, luisterliedjes, meezingers en levensoverpeinzingen.

Lucky Fonz 3 vertelde na afloop van het optreden zeer tevreden te zijn met het gekozen concept: “Mooi en coronaproof”. De geringe opkomst (plaatsen aan boord zijn beperkt) was voor de singer-songwriter geen enkel probleem. “Het gaat om kwaliteit en als die goed is maakt het niet uit of er veel of weinig mensen zijn”.

Foto’s: Hans Colijn (Streekomroep de Bevelanden) 

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden