Geen extra geld voor museumterrein Stoomtrein Goes-Borsele

GOES – De gemeente Goes heeft het verzoek afgewezen voor een bijdrage van 440.000 euro aan de verdere ontwikkeling van het museumterrein van de SGB, de Stoomtrein Goes Borsele. De SGB wil op het terrein onder meer een oude treinenfabriek opbouwen. Die fabriek staat nu nog in delen in de opslag.

Wethouder Cees Pille zegt veel waardering te hebben voor het initiatief van de SGB. “Het kan zeker een meerwaarde geven aan Goes. Maar dit is wel heel veel geld. Bovendien vragen we ons af of het businessplan wel realistisch is. Daarin wordt uitgegaan van 20.000 bezoekers extra per jaar.”

COA-terrein

De SGB heeft de gemeente daarnaast verzocht garant te staan voor een krediet van vier miljoen euro. Ook dat verzoek is afgewezen. Wel wil gemeente meewerken aan het beschikbaar stellen van grond voor de treinenfabriek. Gedacht wordt aan een gedeelte van het voormalige COA-terrein aan de Albert Plesmanweg, dat naast het museumterrein ligt. Pille: “We willen dat terrein graag opknappen en aanbieden in een erfpachtconstructie. Want we zien het echt als een positieve ontwikkeling.”

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden