Gezocht: vrijwilligers en goederen voor Noodopvang asielzoekers in Goes

GOES – De Oosterscheldehal van de Zeelandhallen biedt sinds twee weken onderdak aan 320 mannelijke asielzoekers. Die opvang verloopt voorspoedig. Inmiddels is duidelijk waar deze mensen behoefte aan hebben. Spullen die ze goed kunnen gebruiken, zijn sport-, voetbal- en vrijetijdschoenen, sportkleding, truien en jassen. En spelletjes zoals speelkaarten, yahtzee, dammen en schaken. Ook badmintonspullen zijn gewenst. Daarnaast is het COA op zoek naar vrijwilligers die basaal Nederlandse les kunnen geven en die (sport)activiteiten willen begeleiden.

 

Locatiemanager Loek ter Hark: “De mensen die we in de Goes opvangen, zijn pas kort in Nederland en hebben weinig tot niets van zichzelf. Ze zijn daarvoor aangewezen op goederen die ze via het Rode Kruis ontvangen. Om te ontspannen en de tijd door te komen. Maar ook om zich te kleden, zeker nu het weer guurder wordt. Daarbij hebben wij veel behoefte aan helpende handjes om deze mensen te begeleiden, zowel educatief als recreatief. Alle hulp is meer dan welkom!”

Wie goederen wil schenken aan de asielzoekers in Goes, kan daarvoor dagelijks tussen 10.00 -12.00 uur terecht bij magazijn ‘Inleveren goederen COA’ bij de Zeelandhallen, Da Vinciplein 1, 4462 GK te Goes.

Vrijwilligers die taalles willen geven of helpen bij het begeleiden van (sport)activiteiten, kunnen zich aanmelden bij Annette Brandenbarg: AnnetteBrandenbarg@coa.nl.

De noodopvang in Goes biedt maximaal zes maanden onderdak aan asielzoekers voor wie in de reguliere azc’s op dit moment geen plaats is. Dat capaciteitstekort is het gevolg van een verhoogde instroom van asielzoekers in de afgelopen maanden. En een beperkte doorstroom van statushouders -asielzoekers die in Nederland mogen blijven- naar een huis als gevolg van de huidige krapte op de woningmarkt. Goes is één van de eerste gemeenten in het land die het COA heeft geholpen met het beschikbaar stellen van noodopvang voor reguliere asielzoekers.

Foto: Zeelandhallen (Omroep Zeeland)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden