Goes breidt openbare toiletruimte centrum uit aan Oostwal

GOES – De gemeente Goes wil een nieuwe, openbare toiletruimte neerzetten bij het parkeerterrein aan de Oostwal. In 2018 werd daar al over gesproken in de gemeenteraad. Wethouder Cees Pille hoopt dat de ruimte er aan het einde van de zomer staat.

Op die manier heeft Goes ook een openbaar toilet aan de oostkant van de binnenstad. Er zijn er al twee aan de westkant: in de Ostendestraat en in de parkeergarage Westwal.

Bezwaren

Er was eerder wel een openbaar toilet aan de oostkant van de stad. Die was te vinden in de bibliotheek aan de Oostwal. Maar sinds die is verhuisd naar het Bleekveld, is er aan de oostkant van de binnenstad opnieuw behoefte aan een openbare toiletruimte. De gemeente dacht er aanvankelijk aan om zo’n voorziening in een bestaand pand te realiseren. Maar dat idee stuit op de nodige bezwaren. Het moet voor veel geld worden gekocht, om vervolgens (opnieuw voor veel geld) te worden verbouwd: er zijn nogal wat aanpassingen nodig voor zo’n gebouw geschikt is als openbare toiletruimte.

Discussie

Het gemeentebestuur kiest daarom voor een andere oplossing: een ‘solitaire toiletruimte’ oftewel een op zichzelf staande, nieuwe constructie. Waar die toiletruimte exact moet komen te staan, is nog onderwerp van discussie. De gemeente denkt aan plaatsing op het parkeerterrein aan de Oostwal of tegen de wal van de Gasthuisstraat. Burgers en ondernemers kunnen via goespraatmee.nl hun zegje doen over zowel het ontwerp van de toiletruimte als de plek waar het gebouwtje moet komen te staan. Ook de gemeenteraad moet nog instemmen met het plan, dat zo’n 130.000 euro gaat kosten.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden