Goes heeft vijfde hofleverancier binnen

GOES – Cees en Eefje Bos van kledingzaak Bos Men Shop in Goes hebben vrijdag het predicaat hofleverancier in ontvangst genomen. Zeeland telt nu twaalf hofleveranciers, waarvan er vijf (bijna de helft dus) in Goes zijn gevestigd.

Drie generaties Bos waren met een groot deel van het personeel naar het Oude Stadhuis gekomen om het predicaat in de vorm van een oorkonde in ontvangst te nemen. Het werd samen met de bijbehorende gevelversiering uitgereikt door burgemeester Margo Mulder en commissaris van de koning Han Polman.

Vlekkeloos in orde

Een hofleverancier hoeft niet letterlijk aan het hof te leveren, maar moet wel aan heel veel andere eisen voldoen. Zo moet de eigenaar van het bedrijf van onbesproken gedrag zijn en zich een goede werkgever tonen, de financiën moeten vlekkeloos op orde zijn, het bedrijf moet in de regio goed bekend staan en het moet minimaal honderd jaar bestaan. Voor de aanvraag kan worden ingediend, moet alles worden gecheckt. Een procedure die doorgaans een jaar in beslag neemt. Overigens wordt de titel hofleverancier niet voor het leven toegekend. Over 25 jaar wordt bezien of het bedrijf nog steeds aan de eisen voldoet.

Vierde generatie

Dit familiebedrijf begon op 4 maart 1922 als Bos Kleeding Magazijn in de Ganzepoortstraat in Goes, zo blijkt onder meer uit een advertentie in dagblad De Zeeuw uit die tijd. Cees en Eefje Bos vertegenwoordigen de vierde generatie van wat inmiddels Bos Men Shop heet. De kledingzaak zit al lang niet meer in de Ganzepoortstraat, maar is al decennia gevestigd aan de Lange Vorststraat. “Eigenlijk wisten we niet precies hou lang het bedrijf al bestond”, zegt Cees Bos. “Frank de Klerk, gemeentearchivaris van Goes heeft uitgezocht hoe het precies zit en toen is de procedure in gang gezet.”

Foto: Ondertekening Predicaat Hofleverancier door CvdK Han Polman, Eefje en Cees Bos  (© Streekomroep De Bevelanden)

Luister hier naar het interview met wethouder Cees Pille en eigenaren van Bos Men Shop, Cees en Eefje Bos.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden