Goes hoopt nog dit jaar op groen licht voor brandweerpost

GOES – Het gemeentebestuur van Goes hoopt nog dit jaar groen licht te krijgen van de raad voor de nieuwe brandweerpost Goes-West. De post moet komen te staan aan de ’s-Heer Hendrikskinderendijk, tussen Chinees restaurant Nian Hao en het landbouwmachinebedrijf van Gebr. Weststrate.

Allereerst is daar een wijziging van het bestemmingsplan voor nodig. Het is de bedoeling dat het ontwerp-bestemmingsplan vanaf week 31 tot week 38 ter inzage ligt. In oktober buigt de gemeenteraad zich erover.

Krediet

Tegen het einde van het jaar zal de raad ook nog een beslissing moeten nemen over het definitieve ontwerp van de brandweerpost en over een investeringskrediet. Gaat het licht daar allemaal voor op groen, dan zou in maart of april 2023 begonnen kunnen worden met de bouw. Het ontwerp voor de brandweerpost is in handen van Rothuizen Architecten in Middelburg.

Bereikbaarheid

De grote brandweerkazerne van Goes staat aan de Oranjeweg. In 2015 werd binnen de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) besloten dat er een post in het Noordwesten van de stad bij moest komen. Op die manier wordt de bereikbaarheid verbeterd. Tot de definitieve post aan de ’s-Heer Hendrikskinderendijk er staat, wordt gebruik gemaakt van een tijdelijke post.  Die is ingericht aan de Troelstralaan, bij de gemeentewerf naast de Tv-toren.

foto boven: Het ontwerp van de brandweerpost in Goes-West (© Gemeente Goes)

foto onder: Hier moet de brandweerpost komen te staan, tussen Chinees restaurant Nian Hao (rechts) en het bedrijf van Gebr. Weststrate (© Gemeente Goes)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden