‘Goes Modestad’ in de spotlights

GOES – Vanaf 23 september staat de binnenstad van Goes in het teken van mode, couture en design tijdens ‘Goes Modestad’.  Dit is hét evenement dat de binnenstad kwaliteiten van Goes in de etalage zet.

Opvallend veel modemerken in Goes

Goes ís een modestad met opvallend veel zelfstandige modewinkels. Van de 50 bekendste luxe damesmodemerken zijn er minstens 35 verkrijgbaar in de Goese modezaken. Dat zie je nergens anders in de wijde omgeving.

Op donderdagavond 23 september gaat bij de Grote of Maria Magdalenakerk de rode loper uit voor de jubileum editie van ‘Goes Couture’. Couturier Edwin Oudshoorn presenteert deze avond zijn nieuwe couture collectie winter 2021/ 2022. Oudshoorn liet zich voor deze editie inspireren door Zeeland. Zeeuwse iconen maken de collectie herkenbaar Zeeuws en de show adembenemend. Tijdens het prestigieuze ‘Met Gala’ in New York, afgelopen 14 september, kreeg men alvast een voorproefje van deze collectie te zien, gedragen door Nederlandse YouTube-ster en make-upartiest Nikki de Jager. Oudshoorn is één van de weinige grote namen die dit jaar, een eigen, grote show geven. Dit maakt deze avond mede tot een uniek evenement.

Op vrijdag 24 september krijgen bezoekers een voorproefje op het Goes Europa jaar tijdens ‘Ibiza goes to Holland’. Tijdens deze show kan je letterlijk en figuurlijk de sfeer en cultuur proeven van het zonnige en mooie eiland Ibiza.

Op vrijdag 24 september zal eveneens de opening plaatsvinden de mode tentoonstelling ‘Fashion & Art around Europe’ die t/m 30 oktober te zien is in het monumentale stadhuis op de Grote Markt.

De expositie “Fashion & Art around Europe” wordt gehouden in opmars naar het themajaar Goes-Europa, dat in verband met corona is verschoven van 2021 naar 2022. Deze tentoonstelling over de diversiteit van mode, kunst en design in Europa, heeft als doel bezoekers te inspireren en bewust te maken van de invloed van verschillende culturen op het Europese modebeeld.

Naast couturestukken van bekende Nederlandse ontwerpers zoals Mart Visser, Ronald Kolk en Edwin Oudshoorn ziet men bijzondere creaties uit Spanje, Engeland maar ook Slovenië en Kroatië. Bijzonder is de creatie van de Franse ontwerper Yves Saint Laurent uit de privécollectie van actrice Catherine Deneuve. Op 7 oktober zal filmhuis podium ’t Beest een filmavond over Yves Saint Laurent organiseren waar men op vertoon van een expo ticket met korting naar toe kan.

Op zaterdag 25 september wordt de catwalk in de kerk gebruikt voor gratis te bezoeken Fashionshows waarin meer dan 15 modewinkels hun collecties tonen. Er zijn shows om 13.00, 14.00 & 15.00 uur.

Buitenom de shows in de kerk kunnen bezoekers zaterdag 25 september ook meedoen aan de ‘Vintage & Fair tour’ die om 13.00 uur start vanuit de Grote of Maria Magdalenakerk.
De omstandigheden waaronder kledingproductie plaatsvindt, zijn vaak not so pretty.

Verspilling, vervuiling, uitbuiting. Renske van ‘Vintage or Fair’wil laten zien dat het ook anders kan: fashionable, maar wél goed voor mens & milieu. Deelnemers aan de Vintage & Fair tour komen erachter hoe je duurzamere modekeuzes kunt maken. Gratis deelnemen kan via info@goesmarketing.nl

Goes Modestad wordt afgesloten met de maandelijkse koopzondag en een Herfstmarkt op de Grote Markt.

Let op: om bovenstaande binnen evenementen te bezoeken dienen bezoekers de volgende coronabewijzen te gebruiken voor toegang: een vaccinatiebewijs; of een herstelbewijs; of een negatieve testuitslag via testen voor toegang. Men kan deze 3 mogelijkheden tonen via de CoronaCheck app.

Mis niets en kijk voor het complete programma op www.goesisgoes.nl/modestad en volg Goesisgoes via facebook en Instagram.

Foto’s: Ellen van Doorn

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden