Goes neemt 18 juni in Rotterdam de sleutel over voor Roze Zaterdag 2023

GOES / ROTTERDAM – De landelijke Roze Zaterdag is aanstaande zaterdag, 18 juni, in de binnenstad van Rotterdam. Tijdens deze LHBTI-manifestatie is ook de sleuteloverdracht voor de organisatie van de Roze Zaterdag van 2023, die volgend jaar op 17 juni in Goes wordt gehouden. Organisator Tom de Koning zal namens de Zeeuwse delegatie de sleutel in ontvangst nemen. De overdracht is rond kwart voor drie ’s middags, op het hoofdpodium aan de Coolsingel.

door: Han Verbeem

De Roze Zaterdag is sinds de jaren ’70 de landelijke manifestatie voor seksuele diversiteit. Elk jaar organiseert een andere gemeente het evenement. “De Roze Zaterdag heeft een emancipatoir en demonstratief karakter en biedt onder andere ruimte voor informatie, debat, feest, ontmoeting en zichtbaarheid ten bate van seksuele, sekse- en genderdiversiteit”, aldus de landelijke stichting die de manifestaties co├Ârdineert. Deze Stichting Roze Zaterdagen Nederland bewaakt en beschermt de formule van Roze Zaterdag. De stichting ondersteunt en adviseert de steden bij de organisatie van het evenement.

Het is nog niet bekend waar de Roze Zaterdag van 2024 zal plaatsvinden. Aanvankelijk was het de bedoeling de organiserende stad komend weekeinde bekend te maken, maar door de gemeenteraadsverkiezingen is er vertraging gekomen in de selectie, aldus de stichting. Diverse gemeenten hebben een bidboek kunnen indienen met een voorstel hoe ze de Roze Zaterdag in hun stad willen organiseren.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden