Goes pakt uit met wervelend mode-weekend

GOES – Goes Marketing heeft een overduidelijke inhaalslag gemaakt. Waar Goes Modestad vorig jaar nog onderhevig was aan allerlei coronaregels pakten de organisatoren dit jaar uit met verschillende shows en een expositie die nog tot eind oktober te bezoeken is in het statige stadhuis aan de Grote Markt.

Goes Couture

Het fashion-event Goes Modestad werd donderdagavond geopend met Goes Couture in de Grote of Maria Magdalena Kerk. De voorbije jaren kwamen grote Nederlandse ontwerpers naar Goes om hun collecties te laten zien; Claes Iversen en Addy van den Krommenacker zijn slechts twee namen uit de lijst van imponerende ontwerpers die niet alleen nationaal maar ook internationaal veel bekendheid genieten. Zo ook Edwin Oudshorn. Geboren tussen de bollenvelden van Lisse heeft deze jonge veertiger een eigen atelier in Amsterdam. Zijn collecties presenteerde hij in imposante omgevingen van andere grootmeesters, veelal schilders uit vroegere tijden, zoals in het Rijksmuseum in Amsterdam en het Musee de la Vie Romantique in Parijs. Oudshorn kleedde ook de acteurs van de musical Soldaat van Oranje.

Voor de presentatie van zijn wintercollectie tijdens Goes Couture liet hij zich inspireren door Zeeuwse klederdrachten. De bezoekers keken hun ogen uit naar stijl-, en kleurencombinaties.

 

Goes Europa

Vrijdag kregen bezoekers van Goes Modestad een voorproefje op het themajaar 2022 van de gemeente Goes: Goes Europa. Dyon Hagenaars, directeur van DC Models, presenteerde de show ‘Ibiza goes to Holland’. Deze show bracht de sfeer en cultuur van het Spaanse eiland naar Goes. Naast deze fashionshow werd ook de expositie ‘Fashion & Art around Europe’ geopend. Deze tentoonstelling met modetsukken van Nederlandse en buitenlandse couturiers waaronder Yves Saint Lauren is tot 30 oktober te bezoeken.

           

Vintage & Fair

Goes was één van de eerste gemeenten in Nederland die het predikaat ‘Fair Trade’ gemeente kreeg. Die eerlijkheid was zaterdagmiddag vertegenwoordigd in de show ‘Vintage & Fair’. Hierbij werd het bewustzijn geprikkeld goede modekeuzes te maken en na te denken over de misstanden die helaas ook plaatsvinden in de modeindustrie; uitbuiting van mensen, vervuiling etc. maar het kan ook anders!

Foto’s: Hans Colijn, Streekomroep de Bevelanden

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden