Goes reikt lintjes uit aan jonge helden

GOES – In het oude stadhuis zijn vrijdag de jeugdlintjes uitgereikt aan zes jonge Goesenaren. Zij hebben zich belangeloos ingezet voor de Goese samenleving.

 

De gemeente kent de jeugdlintjes jaarlijks op 20 november toe. Het is dan de Internationale Dag van het Kind. De kandidaten worden voorgedragen door (groot)ouders, buren, vrienden en docenten. Er zijn twee categorieën: 8-12 jaar (basisschool) en 13-23 jaar (voortgezet onderwijs en verder). De lintjes zijn vrijdag uitgereikt door wethouder Joost de Goffau (Jeugd en Onderwijs) en kinderburgemeester Maaike de Wit.

Deze zes jongeren kregen dit jaar een jeugdlintje:

Nora Blok

Nora (13 jaar) kreeg een lintje vanwege haar prestaties op het gebied van acrobatics gymnastics, een combinatie van turnen, dans en acrobatiek. Ze begon bij de Jong Talentengroep van Forza Gymnastica, waar ze zich vanaf 2017 helemaal op acrobatic gymnastics is gaan toeleggen. Met haar teamgenoten haalde ze verschillende prijzen binnen bij de C-junioren en het Nederlands Kampioenschap. Ook in het buitenland (Bulgarije en Italië) viel Nora al in de prijzen.

Lynn de Bruijn en Pam Buijsrogge

Lynn (13) en Pam (14) zijn dit jaar gestart met de actie Koken voor Kika (Kinderen Kankervrij). Na schooltijd doen ze boodschappen en daarna koken en bakken ze erop los. Alles wat ze maken wordt verkocht en de opbrengst gaat naar Kika. Lynn en Pam hebben via hun facebookpagina al een aardig klantenbestand opgebouwd.

Handoyo Schuchmann

Handoyo (21) is vrijwillig evenementenbewaker en daarnaast lid van de Reddingsbrigade Goes, die deze zomer in Limburg actief was tijdens de overstromingen. Handoyo was nog aan het werk toen de oproep kwam om daar hulp te gaan verlenen. Hij stond op tijd paraat en hield zich in het risicogebied en het ondergelopen gebied bezig met het waarschuwen van mensen.

Veerle Bakker en Daphne Coomans

Veerle (20) en Daphne (21) zetten zich al heel wat jaren belangeloos in voor de scouting. Veerle geeft leiding aan de kleintjes van vier tot zes jaar (de bevers) bij scoutinggroep Hertog van Beijeren-Gosaha. Daarnaast leert ze andere leiders hoe ze hun manier van leidinggeven kunnen verbeteren. Daphne helpt iedere zaterdagochtend bij de welpen van Hertog van Beijeren-Gosaha  en zaterdagmiddag is ze te vinden bij de scouts van de Delta. Doordeweeks regelt ze zaken voor het komende scoutingweekend of is ze bezig met het organiseren van uitjes.

foto: Omroep Zeeland

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden