Goes roept horeca op mee te werken aan controle op corona-toegangsbewijzen

GOES – De gemeente Goes doet een dringend beroep op de horecaondernemers om mee te werken aan de controle op coronatoegangsbewijzen (ctb). Vanaf zaterdag 25 september verdwijnt de anderhalvemetermaatregel in de horeca, maar bezoekers vanaf dertien jaar moeten een ctb laten zien om binnen te komen.

Horecaondernemers moeten die controles zelf (laten) uitvoeren. De gemeente zegt toezicht te houden op de manier waarop dat gebeurt. Gaat dat niet helemaal zoals het moet, dan volgt een gesprek met de uitbater. Mochten er geen verbeteringen komen, kan de gemeente overgaan tot het uitschrijven van boetes. Minister Grapperhaus van Justitie benadrukte eerder dat horecaondernemers sluiting riskeren als ze niet meewerken.

Compensatie kosten

Het gemeentebestuur zegt zich te realiseren dat de controles extra (financiële) inspanningen vragen van de horeca. Het kabinet heeft daar voor heel Nederland een bedrag van 45  miljoen euro voor uitgetrokken. Binnenkort wordt duidelijk hoeveel van dat geld naar Goes komt. De gemeente zal met de plaatselijke afdeling van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) overleggen hoe die financiële middelen het beste kunnen worden ingezet.

Terrassen

Een aantal Goese ondernemers heeft vanwege de coronacrisis dit jaar het terras mogen uitbreiden. Die gunning geldt tot 1 oktober. De KHN heeft het gemeentebestuur laten weten dat verschillende uitbaters graag langer hun uitgebreide terras laten staan – de gemeente heeft de coulancemaatregel daarom met een maand verlengd. Van 1 december tot 15 januari is er dan weer de mogelijkheid voor het neerzetten van de winterterrassen. Vanuit de horeca klinkt de vraag om de aanvangsdatum naar voren te trekken. De gemeente geeft aan daar binnenkort op terug te komen.

Luister hier naar het antwoord van burgemeester Margo Mulder op de vraag of de gemeente de ondernemers streng gaat controleren.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden