Goes sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

GOES –  De gemeente Goes is een partnerschap aangegaan met Meld Misdaad Anoniem (M.). Na Hulst, Terneuzen en Sluis is Goes de vierde Zeeuwse gemeente die aansluit bij M.

Inwoners van Goes konden bij M. al anoniem melding maken van criminele activiteiten. Maar nu er een partnerschap is, krijgt de gemeente die meldingen ook door. Voorheen gingen die alleen naar de politie.

Gewaarborgd

Volgens burgemeester Margo Mulder van Goes is het belangrijk dat de gemeente ook over die anonieme informatie kan beschikken. “Als je puzzelstukjes bij elkaar kunt leggen, kan dat helpen in het verbeteren van de veiligheid in de gemeente.” Mulder zegt dat de anonimiteit van de melders gewaarborgd is. “Ik heb uitgebreid gesproken met Meld Misdaad Anoniem. Waar ze op letten is dat de meldingen zo worden doorgegeven dat ze niet te herleiden zijn tot mensen. Ze zijn heel streng in welke meldingen ze doorzetten.”

Politie

Bij M. komen doorgaans meldingen binnen over drugslabs, wapenbezit, hennepteelt, illegale prostitutie, sociale fraude en wat dies meer zij. M. is een onafhankelijke stichting en maakt dus geen deel uit van bijvoorbeeld de politie. Wel raadt M. mensen aan om criminele activiteiten direct bij de politie te melden. Maar omdat lang niet alle mensen zich daar comfortabel bij voelen, biedt de stichting de mogelijkheid om zaken anoniem te melden.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden