Goes start met duurzaamheidscampagne: ‘Alle B-tjes helpen’

GOES – Met de campagne ‘Alle B-tjes helpen’ wil de gemeente Goes de komende drie maanden haar burgers (verder) bewust maken van het belang van duurzaamheid. Op de website allebtjeshelpen.nl – die speciaal voor de inwoners van Goes is ontworpen – kunnen mensen zelf testen of ze wat dat betreft al op de goede weg zijn.

De vragenlijst die daarbij hoort gaat onder meer over afvalscheiding, energieverbruik en vervoer. Hoe vaak controleer je bijvoorbeeld de bandenspanning van je auto? Rijden op te zachte banden kost brandstof en dus geld.

Duurzame W-tjes

Verder is er informatie te vinden – zogenoemde ‘duurzame W-tjes’ – over duurzaamheid in relatie tot wonen, kleding, de tuin, vervoer, eten en drinken. En er is informatie te vinden over het aanvragen van subsidies of leningen voor het (verder) duurzaam maken van de woning. Bijvoorbeeld voor isolatie of het aanleggen van een groen dak. Wie zelf een interessant W-tje instuurt kan bovendien een prijs winnen.

Bespaarhuis

Goes wil in 2045 een volledig energieneutrale gemeente zijn. Dat betekent dat er dan alleen nog energie gebruikt wordt uit duurzame bronnen, zoals wind en zon. Eerder dit jaar is aan de Lijnbaan in Goes het Bespaarhuis geopend, waar inwoners terecht kunnen voor tips en advies.

foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden