Goes start proef met stadswinkel in Historisch Museum

GOES – De gemeente Goes start deze maand een proef met een zogenoemde ‘stadswinkel’. De winkel wordt de komende zes maanden ondergebracht in een deel van de Tourist Shop in Historisch Museum De Bevelanden aan de Singelstraat.

De gemeente wil met de stadswinkel de dienstverlening aan en bereikbaarheid voor inwoners, ondernemers en instellingen vergroten. In eerste instantie zullen vragen van die mensen door een medewerker naar de juiste gemeentelijke afdeling gestuurd worden. Hij/zij zal er ook voor zorgen dat er gereageerd wordt. Daarnaast zal tijdens de proefperiode bekeken worden over welke onderwerp geregeld vragen binnenkomen. Specialisten op dat gebied kunnen in de toekomst dan aanschuiven in de stadswinkel om direct antwoorden te geven.

Wijkagent

Wat er verder aan gemeentelijke diensten zal worden aangeboden, is mede aan de inwoners, ondernemers en instellingen: waar hebben zij behoefte aan? De gemeente denkt op termijn bijvoorbeeld aan het verstrekken van advies en informatie over vergunningaanvragen en wonen, maar ook aan een loket voor de wijkagent en de ondernemersvereniging.

De proef met de stadswinkel start dinsdag 22 maart en duurt zes maanden. De stadswinkel is in die periode geopend op dinsdag en donderdag van 11.00 tot 17.00 uur.

foto: Historisch Museum De Bevelanden aan de Singelstraat (© Omroep Zeeland)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden