Goes wil binnenstad eerder autoluw

GOES – Het dagelijkse gemeentebestuur van Goes wil zo snel mogelijk een onderzoek starten naar de mogelijkheden om de binnenstad versneld autoluw te maken. De gemeenteraad wordt gevraagd daar 30.000 euro voor ter beschikking te stellen.

Vanwege corona is het voetgangersgebied in de binnenstad eerder al uitgebreid. Wethouder Cees Pille laat weten dat daar veel goede reacties op zijn gekomen. “En als het autoverkeer verder wordt teruggedrongen, komt er meer ruimte voor voetgangers en fietsers, maar ook voor de terrassen in de stad. En er zal meer ruimte zijn voor groen.”

Horeca

Pille benadrukt dat het autoluw maken van de binnenstad niet hetzelfde is als een muur eromheen zetten. “Eén van de randvoorwaarden is dat bewoners, maar ook mensen met een beperking hun auto in de binnenstad moeten kunnen parkeren. En er moeten laad- en losmogelijkheden voor ondernemers zijn. De winkels moeten bevoorraad worden en groothandels moeten de horeca kunnen bereiken.”

Stenen Brug

Opvallend is dat er in het onderzoek gekeken zal worden of de Stenen Brug (nu alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers) gedeeltelijk opengesteld kan worden voor autoverkeer. Pille wil kijken of zo het Groene Weidje (het gebied tussen Oostwal en Ganzepoortstraat) beter bereikbaar wordt voor de bewoners. “Mensen die daar wonen, moeten nu langs het Damplein en de Keizersdijk. En met name op de Keizersdijk hebben veel voetgangers het gevoel dat ze in een voetgangerszone lopen en dat leidt nog wel eens tot onaangename situaties.”

De wethouder wil dat ondernemers, bewoners en bezoekers van de binnenstad bij het onderzoek betrokken worden.

foto: De Stenen Brug wordt mogelijk gedeeltelijk toegankelijk voor autoverkeer.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden