Goes wil parkeeroverlast bij De Sprienke aanpakken

GOES – Er moet iets gedaan worden de parkeeroverlast op de Mozartlaan in Goes. Er ontstaan daar problemen vanwege de vele busjes die dagelijks leerlingen naar mytylschool De Sprienke brengen. Het gemeentebestuur ziet een oplossing in het creëren van parkeerplaatsen bij Boszicht, op een grasveld recht tegenover de school.

door: Peter van den Assem

In 2018 hebben bewoners van de Mozartlaan het gemeentebestuur al een zwartboek aangeboden. Naar aanleiding daarvan zijn gesprekken gevoerd met de school, de vervoerders en de omwonenden. “Ik ben er zelf geweest en heb de situatie gezien. Het is echt een komen en gaan van busjes. En als je het dan hebt over leefbaarheid en veiligheid dan is dit iets wat je niet moet willen”, zegt wethouder Cees Pille.

Draagvlak

De situatie vraagt volgens Pille om een structurele aanpak: de busjes zouden de leerlingen op een andere plek moet afzetten en ophalen. “De beste oplossing is het aanleggen van extra parkeerplaatsen. Dat willen we bij Boszicht doen, een flatgebouw daar vlakbij. Binnen de wijk heeft  die oplossing ook draagvlak.” De parkeerplaatsen zouden op het grasveld moeten komen, tussen het basketbalveld daar en de weg.

Burgerparticipatie

Pille benadrukt dat er wel nog wat hobbels te nemen zijn voor het zover is. “Het plan moet nog worden uitgewerkt, er moet nog geld voor gevonden worden en de raad moet er nog over beslissen.” Ook alle betrokkenen moeten nog de gelegenheid krijgen zich over het plan uit te spreken. Burgerparticipatie heet dat. Pille verwacht dat op z’n vroegst in 2023 met de uitvoering begonnen kan worden.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden