Goese Kindercollege in spé te gast in Wekker Wakker Weekend

18 juni werd door wethouder Joost de Goffau bekend gemaakt wie het nieuwe Kindercollege 2021 – 2022 van Goes gaan vormen. Een week voor deze bekendmaking werd door de 6 kandidaten volop campagne gevoerd om hun speerpunten onder de aandacht te brengen en stemmen te winnen. Uiteindelijk maakten drie van de zes kans op zitting in het Kindercollege, hetzij als Kinderburgemeester of één van de twee wethouders.

Maaike, Nine en Daimi kregen van wethouder de Goffau te horen dat zij het nieuwe college mogen vormen, Maaike in de functie van Kinderburgemeester en Nine en Daimi als wethouders.

 

Zaterdag 4 september worden zij tijdens Goes Kinderstad officieel geinstalleerd en nemen zij het stokje over van het huidige college. Het huidige college wat bestaat uit Kinderburgemeester Sophie en de wethouders Levi en Finn zette zich met name in voor verbetering van de veiligheid in Goes en het toegankelijk maken van speeltuinen in de gemeente voor minder-valide kinderen. Voor dat laatste werd het college vorig jaar tijdens de installatie verrast met een bezoek van minister van gehandicaptenzaken, Rick Brink.

 

Waar gaat het nieuwe college zich voor inzetten en hoe hebben zij het campagne voeren ervaren? Deze week zaten ze op de bank op de redactie van Streekomroep de Bevelanden voor een interview. Het resultaat is zaterdagmorgen 3 juli te beluisteren in Wekker Wakker Weekend vanaf 08.00 uur op 105 SOB FM, Streekomroep de Bevelanden.  

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden