Goese ondernemers moeten reclamebelasting gewoon betalen

GOES – Opschorten van de reclamebelasting 2021 zit er voor winkeliers en horeca-bedrijven in de Goese binnenstad niet in. Vanwege de coronacrisis hadden ondernemersvereniging OOG en de Koninklijke Horeca de gemeente om zo’n opschorting gevraagd.

Het gaat om een totaalbedrag van 400.000 euro. Omgerekend is dat gemiddeld ongeveer 1.000 euro per winkel of horeca-gelegenheid. De gemeente voelt er niks voor om de inning van dat geld opnieuw op te schorten. Te meer omdat dat vorig jaar ook al gebeurd is. “Wel kunnen ondernemers drie jaar uitstel krijgen voor het betalen van de reclamebelasting 2021. We willen daar echt maatwerk in leveren”, zegt wethouder Financiën, Cees Pille.

Erfenis

De reclamebelasting is destijds ingevoerd in overleg met de ondernemers van de binnenstad. In de periode 2008-2028 dragen zij op die manier 4,75 miljoen euro bij aan de herinrichting van de binnenstad. Dat project was in 2011 klaar. Doordat de reclamebelasting vorig jaar al is opgeschort, is de termijnafloop al een jaar opgeschoven naar 2029. Nog een jaar erbij vindt Pille niet wenselijk: “Dan zul je zien dat nieuwe ondernemers straks moeten gaan meebetalen aan een oud project, een oude erfenis.”

foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden