Groep 8 Prof. Dr. Kohnstammschool wint schoolreisje naar Floriade met groene tekenopdracht

GOES –¬†Kinderwethouder Daimi Huijbregtse en wethouder Joost de Goffau reikten woensdagmorgen 13 april twee prijzen uit op basisschool het Samenspel in Wolphaartsdijk en op de Prof. Dr. Kohnstammschool in Goes.

Deze twee scholen namen deel aan de groene tekenopdracht en verdienden hiermee een prijs. De eerste prijs is een schoolreisje naar Floriade in Almere en werd uitgereikt aan groep 8 van de Prof. Dr. Kohnstammschool. Zij hadden de mooiste en meest creatieve tekening. De tweede prijs is een aardbeienplantje voor elke leerling en de leerkracht(en). Deze werd uitgereikt aan groep 8 van basisschool het Samenspel. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door Tuinbranche Nederland.

Nadenken over groen

Kinderwethouder Daimi Huijbregse bedacht de tekenwedstrijd en kreeg hulp van Tuinbranche Nederland en gemeente Goes. Zo wilde zij de klassen bewust na laten denken over groen in de leefomgeving. Ze maakten een klassikale tekening en hielden daarbij het klimaat-maatje van Tuinbranche Nederland in gedachten.

Het klimaat-maatje is een vrolijk, positief figuur van groene elementen dat mensen tips geeft over het groener inrichten van de tuin. Het klimaat-maatje wordt op Floriade in Almere tentoongesteld. De klas tekende waar zij aan dachten bij het klimaat-maatje en hoe het er volgens hen uitziet, moest kunnen of welke tips het moest geven.

Foto: Gemeente Goes 

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden