Grote brand in berging Kortgene, brandweer redt schildpad

KORTGENE – De brandweer is in de nacht van donderdag op vrijdag uitgerukt voor een grote brand in Kortgene. In een berging bij een woning was brand ontstaan.

De brand brak uit rond 01.15 uur in de nacht van donderdag op vrijdag. Het vuur ontstond in een berging bij een woning aan de Kaaistraat in Kortgene. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker waren aanwezig om de brand te bestrijden.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) waren er geen mensen meer in de woning aanwezig toen de brand woedde.

Om de brand goed te kunnen bestrijden, schaalde de brandweer op naar een grote brand. Rond 02.15 uur leek de brand in de berging onder controle. Het restaurant en bovenwoning waar de berging tegen is gebouwd hebben door de brand rookschade opgelopen.

Ook omliggende panden worden door de brandweer gecontroleerd op rookschade. Stichting Salvage wordt opgeroepen om de eigenaar bij te staan bij afhandeling van de schade.

Ook wist de brandweer een grote schildpad uit de woning te redden. Het aanwezige ambulancepersoneel heeft zich over het dier ontfermd. Uiteindelijk is de schildpad per ambulance meegenomen en zal later aan de dierenambulance worden overgedragen.

Foto: © HV Zeeland

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden