Horeca Goes wil corona checkpoint in El Toro

GOES – Vanuit de horeca in Goes is de wens op tafel gelegd om op vrijdag- en zaterdagavond een corona checkpoint in te mogen richten bij discotheek El Toro. De gemeente zegt te willen meewerken aan het voorstel als er voldoende draagvlak is onder de horeca-ondernemers.

Met dit initiatief wordt vooral de groep uitgaande jongeren bedient. Als zij de horeca willen bezoeken, moeten ze een coronatoegangsbewijs (ctb) laten zien. Bijvoorbeeld een qr-code van het vaccinatiebewijs. Wie zo’n bewijs niet heeft, zou een test kunnen doen bij de discotheek. Wie niet besmet blijkt, krijgt dan een polsbandje dat voor die avond in de verschillende horeca-gelegenheden geldig is. Het polsbandjessysteem werkt onder meer met verschillende kleuren voor verschillende avonden. “We zullen erop toezien dat het systeem niet fraudegevoelig is”, zegt wethouder Cees Pille. De ctb-plicht geldt vanaf aanstaande zaterdag overigens ook voor de terrassen.

Financiële ondersteuning

Horeca-ondernemers in heel Nederland zijn zelf verantwoordelijk voor de controle op coronatoegangsbewijzen. Omdat daar extra kosten mee gemoeid zijn, heeft Den Haag een regeling in het leven geroepen, waarmee gemeenten ondernemers en instellingen financieel kunnen ondersteunen. Goes heeft daarvoor een bedrag van 72.000 euro gekregen.

Evenredig

De regeling geldt tot 31 december of zolang er geld in de pot zit. Instellingen en bedrijven die menen voor de regeling in aanmerking te komen, kunnen daarvoor een aanvraag indienen bij de gemeente. De kosten die ze opvoeren moeten wel onderbouwd zijn en de gemeente houdt rekening met ‘evenredigheid’ – het kan dus niet zo zijn dat een handjevol aanvragers de bulk van het beschikbare geld opsnoept.

foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden