Jaarwisseling kost Reimerswaal 21.700 euro: meeste schade in Yerseke

KRUININGEN / YERSEKE – Ondanks de preventieve maatregelen is er ook in Reimerswaal fors geknald, rondom de jaarwisseling. Al met al bedraagt de schade zo’n 21.700 euro – waarvan de helft in Yerseke. Burgemeester Petra van Wingerden is diep teleurgesteld en wil de kosten verhalen op de daders.

door: Han Verbeem

Burgemeester Van Wingerden heeft de rekening opgemaakt: ruim tienduizend euro in Yerseke met 3.750 euro schade aan asfalt. Maar ook verkeersborden, vuilnisbakken en bushokjes moesten eraan geloven.

Preventieve maatregelen

In de aanloop naar de jaarwisseling heeft Reimerswaal de nodige maatregelen getroffen om de schade te beperken. Zo is het verbod op vreugdevuren -dat sinds enkele jaren met Oud en Nieuw al in Krabbendijke geldt- uitgebreid naar de dorpskern van Hansweert. Ook zijn er gesprekken met jongeren gevoerd en kregen notoire overlastveroorzakers politiebezoek aan huis mét een waarschuwingsbrief.

Landelijk probleem

De preventie heeft Reimerswaal ruim 2.400 euro gekost maar heeft niet kunnen voorkomen dat opnieuw schade is ontstaan door zwaar vuurwerk, dat via de illegale handel is omloop komt. Het is een landelijk probleem, benadrukt Van Wingerden – die zegt “alles te doen om de schades te verhalen op de daders.” 

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden