Jonge bestuurder onder invloed van alcohol

GOES – In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een jonge bestuurder van een brommobiel op de A58 betrapt op het rijden onder invloed. 

 

Agenten zagen rond 00.40 uur op de A58 een personenauto heel langzaam op de uitvoegstrook naar Goes rijden. Dat was opvallend. Nog opvallender was het toen de politiemannen zagen dat er een brommobiel voor de auto reed. Het brommobiel reed vervolgens over het witte puntstuk de snelweg weer op in de richting van Kapelle. Het voertuig is aan de kant van de weg gezet door de politieagenten. De bestuurder, een 16-jarige jongen uit Yerseke, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Zijn rijbewijs moest hij inleveren, mede vanwege dit levensgevaarlijke gedrag.

Naast de bestuurder zat een bijrijder in het brommobiel en achterin lag nog een passagier (ook 16 jaar en afkomstig uit Yerseke). Alle inzittenden van het brommobiel zijn meegenomen naar het politiebureau. Daar werden de ouders van de drie tieners gewaarschuwd. Ze zijn opgehaald.

De bestuurder van het voertuig wordt op een later moment nog uitgenodigd op het bureau. Dan mag hij een verklaring afleggen over de overtredingen die hij beging. Hij zal verschillende bekeuringen krijgen voor deze overtredingen. Ook de jongeman die achterin het brommobiel lag krijgt een bekeuring omdat hij geen gordel droeg.

 

Foto: Streekomroep de Bevelanden

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden