Kapelle neemt welzijnswerk over van Cederhof

KAPELLE – De gemeente Kapelle neemt volgend jaar het buurtgerichte welzijnswerk over van welzijnsorganisatie Cederhof. De overname van het welzijnswerk is een initiatief van de gemeente. Met één centrale toegang zou het voor inwoners makkelijker zijn de hulpverleners te kunnen bereiken, zo laat wethouder Annebeth Evertz weten: “We willen dichter op de burger staan.”

door: Han Verbeem

De gemeente is nu al het centrale aanspreekpunt voor andere hulpvragen, bijvoorbeeld vanuit Wmo en Jeugdzaken.

Buurtteam

De welzijnswerkers zijn Liz Maas, Willemijn van Eldik, Anne Sinke en Bas van Keulen. Zij maken per 1 januari onderdeel uit van het Buurtteam van de gemeente Kapelle. Eind december verspreidt de gemeente huis-aan-huis een informatiefolder met de nieuwe werkwijze van het Buurtteam.

Vrijwillgers

Ook een deel van de vrijwilligers van Cederhof gaat mee naar het Buurtteam van Kapelle. Het werk van de betaalde en vrijwillige welzijnswerkers gaat inhoudelijk niet veranderen, meldt de gemeente. Wel werken ze voortaan vanuit andere locaties: maandags en donderdags vanuit het gemeentehuis in Kapelle, dinsdag in dorpshuis De Vroone (Kapelle) en woensdag bij dorpshuis De Wemel in Wemeldinge.

Focus op ouderen

Wat blijft bij Cederhof, is het vrijwilligerswerk voor onder meer de intake van Tafeltje Dekje, dat maaltijden verzorgt voor thuiswonende ouderen. “Ook andere zaken die specifiek ouderen aangaan, blijven bij ons”, zegt directeur Inge van de Boomen van welzijnsinstelling Cederhof. Zoals de organisatie van scootmobieltochten en het reparatiecafé voor huishoudelijke apparaten. Dat geldt ook voor gezelschapsdiensten, zoals het maken van wandelingen met ouderen.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden