Kapelle wil geen teleurgestelde mensen en stelt inwonersfeest opnieuw uit

WEMELDINGE – Het inwonersfeest van Kapelle, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de gemeente, is opnieuw een jaar uitgesteld. Enkele weken vóór de geplande datum van 11 september heeft het gemeentebestuur besloten om het evenement in Wemeldinge te schrappen: het blijkt niet mogelijk een volksfeest voor 750 mensen te houden.

door: Han Verbeem

Het is de tweede keer dat Kapelle de feestelijkheden ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan opschort. Eigenlijk zou het inwonersfeest in de zomer van 2020 plaatsvinden, een halve eeuw na de oprichting van het huidige Kapelle. Nu wijkt het gemeentebestuur uit naar 22 juli 2022.

Teleurstellen

Bij eendaagse evenementen zoals deze mogen volgens de huidige coronaregels hooguit 750 mensen aanwezig zijn. “Het was de bedoeling om een gezellig feest voor álle inwoners te organiseren”, aldus Natascha Eland van de gemeente Kapelle. Dat zou nu niet mogelijk zijn.

Lee Towers

Volgens Eland is het uitstel een ‘spijtig maar noodzakelijk’ besluit. “De gezondheid van onze inwoners staat voorop.” Bij het gratis toegankelijke feest in de jachthaven van Wemeldinge zouden diverse artiesten optreden, waaronder Lee Towers.

Foto: De haven van Wemeldinge (Google StreetView)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden