Kapelse zussen schrijven reisgids over Zeeland: ‘Een droom die uitkomt’

KAPELLE – Ze bin groôs, onwijs groôs zelfs. De zussen Melanie en Kim van Zweeden mochten voor de Rotterdamse uitgever Momedia de Zeeland editie van de reisgidsenserie ‘Time to Momo’ maken.

Ze kregen ‘hun’ boek zaterdagmiddag officieel uitgereikt door eigenaar René Bego van de uitgeverij. “De afgelopen jaren maakten we vooral boeken over grote steden, maar sinds corona is dat veranderd. De eerste reisgids van een regio was de Ardennen vorig jaar. Zeeland volgt nu als tweede regio”, legt hij bij de presentatie van het boek uit.

Lokale auteurs schrijven de gidsen

De uitgeverij werkt voor het maken van de gidsen altijd samen met lokale auteurs. Ze kwamen de zussen op het spoor door hun website groosopzeeland.nl, waar ze al schrijven over Zeeuwse pareltjes. “We kregen een bericht op Instagram met de vraag of wij het wilden schrijven. Ik las het op mijn werk en heb meteen Melanie een bericht gestuurd”, zegt Kim. “Over een antwoord erop hoefden we niet lang na te denken”, vult Melanie trots aan.

Maar als de dames de Zeeuwse gids mogen schrijven, willen ze er ook graag voor fotograferen. Melanie: “Kim schrijft en ik fotografeer. Zo gaan we voor de website ook vaak te werk. Dat dat mocht is fantastisch.”
Ondanks dat ze de provincie al redelijk goed kenden, hebben verschillende regio’s ook hen nog verbaasd. “Zeeuws-Vlaanderen en Tholen waren eigenlijk plekken waar we niet heel vaak kwamen. Maar nu zijn we helemaal om”, zegt Kim.

Ieder weekend een ander stukje Zeeland

Voor het schrijven hebben ze maandenlang zo’n beetje ieder weekend door de provincie gecrost. “Dat was echt heel leuk. In het begin nog wat rustiger met twee afspraken per dag, tot op het hoogtepunt tien plekken om te bezoeken. We hebben veel nieuwe plekken ontdekt en gaan zelf ook zeker nog eens terug naar ‘onze’ suggesties in het boekje.”
 
En ondertussen blijven de dames ook verder schrijven op hun website. “Daar kunnen we meer de diepte in met de mensen die we spreken.”
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland
Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden