Kinderburgemeester Borsele vraagt aandacht voor lokale verkiezingen

HEINKENSZAND – Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur vraagt de kersverse kinderburgemeester van Borsele, Thomas Heijboer (10) aandacht voor de lokale politiek. Thomas is op 1 januari aangetreden.

Als de Amerikaanse presidentsverkiezingen eraan komen, zie en hoor je daar veel over. En ook als er landelijke verkiezingen zijn, is daar veel aandacht voor in de media. Maar over de lokale verkiezingen hoor je eigenlijk niet zo veel. Thomas Heijboer denkt dat kinderen daarom zo weinig van de politiek in hun woonplaats weten. Daar wil hij graag verandering in brengen.

Gemeenteraad

Toen Thomas in de race was voor kinderburgemeesterschap presenteerde hij drie ideeën. “Een van mijn plannen is verkiezingscampagne in de klas”, licht hij toe. “Ik zou het goed vinden als de burgemeester of de wethouders in de klas komen vertellen over de verkiezingen en wat er gebeurt in de gemeenteraad. Ik heb daarover een mail geschreven die naar de scholen is verstuurd. Scholen konden aangeven of ze dat een goed idee vonden.” Een aantal scholen in Borsele heeft al aangegeven daar ruimte voor te willen maken.

Advies

Thomas Heijboer is op 1 januari van dit jaar Kris Rottier opgevolgd als kinderburgemeester van Borsele. Het komende jaar adviseert hij het gemeentebestuur over zaken die kinderen bezighouden. Luister hieronder naar het interview waarin Thomas vertelt over zijn plannen voor dit jaar.

Foto: Thomas Heijboer (© Streekomroep De Bevelanden)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden