Koningsdag 2022, intens genieten

KAPELLE – Burgemeester Fons Naterop vergezeld van de kersverse Leden in de Orde van Oranje-Nassau en wethouders waren woensdagmorgen aanwezig tijdens de aubade, de ochtendhulde aan ZKH Koning Willem-Alexander ter ere van zijn 55e verjaardag.

Onder de aanwezigen ook veel dorpsgenoten die zichtbaar genoten in de ochtendzon terwijl de fanfare zijn werk verrichtte. Onbekommerd en intens genieten want dat was het. Voor het laatst was dit mogelijk in 2019, corona hield de deur daarna twee jaar gesloten.

In andere kernen op de Bevelanden bleek, net als in Kapelle, weinig te merken van een tanende populariteit van het Koningshuis. Overal waren versieringen aangebracht, werden vrijmarkten ingericht, optochten gehouden en marcheerden de fanfares en showorkesten door de straten. Alles ter ere van de Koning met hier en daar op de achtergrond een televisie afgestemd op het koninklijk bezoek in Maastricht; ‘Prinsesjes kieke eej’

In Goes was het ouderwets druk langs de Veste waar de traditionele vrijmarkt gehouden werd. Corona was zichtbaar naar de achtergrond verdrongen en dit was de eerste keer dat Nederland samen een feest organiseerden.

Foto: Aubade in Kapelle (© Adrie van Putten, Streekomroep de Bevelanden) 

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden