Koninklijke onderscheiding voor Jan Hoekman (54) uit Rilland

RILLAND РJan Hoekman uit Rilland (54) is maandag benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft maandag de koninklijke onderscheiding gekregen vanwege zijn inzet voor het christelijk onderwijs en jeugdwerk in Zeeland. Daarnaast is hij lange tijd actief voor de SGP-afdeling. De onderscheiding is hem overhandigd door burgemeester Jos̩ van Egmond, in het bijzijn van kinderburgemeester Boaz van Houte.

door: Han Verbeem

Jan Hoekman kreeg de medaille tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gebouw van de Gereformeerde Gemeente Rilland. Zijn echtgenote speldde hem de medaille op. “Jan zet zich al heel lang en breed in voor de Rillandse samenleving”, aldus de motivatie voor de toekenning van de onderscheiding. “Hij is 25 jaar verbonden aan het schoolbestuur, van basisschool De Zandbaan, waarvan hij 20 jaar voorzitter is. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van de federatie Zuid-West Zeeland wat later de organisatie Colon is geworden; een vereniging van schoolbesturen van reformatorisch basisonderwijs in Zeeland.”

Het Zoeklicht en SGP Reimerswaal

Ook zet hij zich al ruim een kwart eeuw in voor jeugdvereniging Het Zoeklicht. waarin. Daarnaast is Jan Hoekman 30 jaar voorzitter van de plaatselijke kiesvereniging SGP Rilland en tweede afdelingsvoorzitter van SGP Reimerswaal.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden