Koop en huur: nieuwe appartementen aan de Nassaulaan Goes

GOES – Het kantoorgebouw aan de Nassaulaan 8 in Goes zou binnen nu en twee jaar getransformeerd moeten zijn tot een complex met 28 appartementen. De gemeente heeft daarover gesprekken gevoerd met Hofstede Projecten BV. Het bedrijf zal het gebouw aankopen zodra het contract van de huidige huurders afloopt.

Zeker de helft van de appartementen is bestemd voor verhuur. De huurprijzen zullen variëren tussen de 750 en 950 euro per maand. De afspraak is dat de huurprijzen in ieder geval de komende tien jaar binnen die marges blijven. De appartementen hebben een oppervlakte van 50 tot 70 vierkante meter.

Groter

Twee jaar terug werd ook al een plan ontwikkeld voor een transformatie van het kantoorgebouw. Toen werd nog gedacht aan de realisering van achttien grotere appartementen. Dat worden nu dus veertien kleinere huurappartementen en veertien koopappartementen.

Parkeerplaatsen

Het pand wordt niet gesloopt, maar krijgt wel een facelift. Sloop past niet in de duurzaamheidswensen van de gemeente. De meeste grote bomen rond het gebouw blijven behouden. Een klein aantal verdwijnt om plaats te maken voor 37 parkeerplaatsen, oftewel 1,3 parkeerplaats per huishouden. Op het terrein zijn nu slechts negen parkeerplaatsen, waardoor veel auto’s in de straat gezet moeten worden. Verder wordt met de verbouwing rekening gehouden met het hergebruik van materialen en opwekking van duurzame energie. De appartementen zullen niet worden aangesloten op het gasnet.

Foto: Impressie van het nieuwe appartementencomplex aan de Nassaulaan hoek Louise de Colignylaan (beeld: Hofstede Projecten BV)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden