Laadpalen bij Kaardebol, Vroonlandseweg en Ottertjes in Kapelle

Kapelle plaatst drie laadpalen voor elektrische auto’s. Daarvoor heeft de gemeente overeenstemming bereikt met een leverancier uit de regio. De palen komen in het dorp te staan bij de parkeervakken aan de Kaardebol, op het parkeerterrein aan de Vroonlandseweg bij de parkeervakken aan de Ottertjes.

De laandzuilen zijn bedoeld voor personenauto’s. Zowel buurtbewoners als hun bezoekers kunnen gebruik maken van de oplaatvoorzieningen. Volgens de gemeente is elke laadpas daarvoor geschikt. Ook automobilisten met een reguliere auto met verbrandingsmotor kunnen op de plaatsen bij de laadzuilen blijven parkeren. Daarmee wil Kapelle voorkomen dat de parkeerdruk verder toeneemt.

Netwerk breidt uit

De laadpalen zijn onderdeel van het AgriSnellaad-netwerk dat zich verder door Zuidwest-Nederland uitbreidt, zo laat de gemeente weten. Er staat momenteel al een laadpaal aan de Oostelijke Kanaaldijk in Wemeldinge. Kapelle voorziet een toename van het aantal elektrisch aangedreven personenauto’s en sluit niet uit dat er in de toekomst meer laadpalen bij zullen komen in de dorpskernen.

Foto: Aan de Oostelijke Kanaaldijk in Wemeldinge staat al een laadpaal. Andere zijn te vinden in Goes, Vlissingen en op diverse plaatsen in Noord-Beveland. (Foto: AgriSnellaad / CZAV)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden