Leefbaar Reimerswaal alsnog aan boord bij nieuwe coalitie Reimerswaal

KRUININGEN – Leefbaar Reimerswaal sluit alsnog aan bij de nieuwe coalitie van SGP en PvdA in Reimerswaal. Drie weken geleden leek de partij nog buiten de boot te vallen, maar na hernieuwde gesprekken is er volgens formateur Jan van Belzen voldoende vertrouwensbasis om de oude coalitie -dus mét Leefbaar Reimerswaal- voort te zetten.

door: Han Verbeem

Begin deze maand liet Van Belzen, toen nog informateur, de gemeenteraadsleden weten dat de nieuwe coalitie bestaat uit SGP en PvdA. Samen vertegenwoordigen deze 10 van de 19 Reimerswaalse raadszetels. Een derde partij werd nog gezocht. Leefbaar-voorman Marien Weststrate reageerde diep teleurgesteld en voelde zich door de huidige coalitiepartners “als grof vuil aan de straat gezet” en noemde het formatieproces “zo rot als kaas.”

Afspraken over coalitieakkoord

Inmiddels lijkt de kou uit de lucht. Van Belzen heeft na een nieuwe gespreksronde met zowel SGP, PvdA als Leefbaar Reimerswaal vastgesteld dat de drie partijen “met vertrouwen het gesprek gezamenlijk willen vervolgen.” Over het coalitieakkoord moeten de drie nog wel nadere afspraken maken, merkt de formateur op.

Geen commentaar

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart zijn zowel SGP als Leefbaar Reimerswaal als winnaar uit de bus gekomen en hebben elk één zetel gewonnen. Weststrate is maandag niet voor een reactie bereikbaar, partijleiders Maarten Both (SGP) en Kees Verburg (PvdA) willen slechts bevestigen dat “de formatie nu met Leefbaar Reimerswaal verder gaat” en onthouden zich van verder inhoudelijk commentaar.

Foto: Marien Weststrate (Omroep Zeeland)

Lees ook: Marien Weststrate (Leefbaar Reimerswaal) woedend: ‘Als grof vuil aan de straat gezet’

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden