Licht van televisietoren straks makkelijker te kleuren

GOES – De gemeente Goes stelt 17.500 euro beschikbaar voor het vervangen van de verouderde verlichting van de televisietoren. Met nieuwe ledverlichting kan de toren straks snel in allerlei kleuren worden verlicht.

De toren is op donderdag, vrijdag en zaterdag verlicht. Maar ook bij bijzondere gebeurtenissen en actualiteiten. Denk aan kerst en Koningsdag. Het licht op de toren krijgt dan een speciale kleur.

Arbeidsintensief

De verlichting van de toren (en allerlei andere locaties in Goes) wordt verzorgd door de stichting StichtLicht. Zij heeft bij de gemeente het subsidieverzoek ingediend, onder meer omdat het werken met de verouderde verlichting nogal arbeidsintensief is. Om de kleur te vervangen moet er iemand naar boven. En er moet toezicht zijn. Kortom, het kost veel geld en het is niet efficiënt. Met nieuwe ledverlichting kan iemand van de stichting straks met een mobieltje thuis vanaf de bank een nieuw kleurenpalet van licht aanbrengen. Er kan zo ook snel gereageerd worden op de actualiteit.

Licht in de duisternis

“Voor ons is de toren een beeldbepalend object”, licht wethouder Cees Pille het toekennen van de subsidie toe. “Tijdens de eerste lockdown viel het op dat veel mensen foto’s maakten van de toren, als een licht in de duisternis. We kunnen daarnaast vanuit stadsmarketing straks snel aansluiten bij de actualiteit. Maar minstens zo belangrijk is dat ledverlichting veel duurzamer is.” Overigens is StichtLicht er nog niet met de subsidie van de gemeente. Er worden nog gesprekken gevoerd met een geldschieter en de eigenaar van de toren, Cellnex Telecom.

foto: de televisietoren in Goes (© Streekomroep De Bevelanden)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden