Lintjes voor vertrekkende raadsleden in Borsele, Goes, Reimerswaal, en Noord-Beveland

HEINKESZAND / GOES / KRUININGEN / WISSENKERKE – Na Kapelle hebben ook Borsele, Goes, Reimerswaal en Noord-Beveland deze week afscheid genomen van vertrekkende gemeenteraadsleden. Degenen met een lange staat van dienst -mininaal twaalf jaar- kregen een lintje. In totaal zes raadsleden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Door: Han Verbeem en Peter van den Assem

Noord-Beveland: Arnold de Bruine (SGP)

In Noord-Beveland is Arnold de Bruine (SGP) uit Kortgene maandagavond onderscheiden voor zijn jarenlange inzet in de gemeenteraad. “Een erg betrokken en bevlogen raadslid, soms kritisch en altijd eerlijk”, sprak burgemeester Loes Meeuwisse tijdens de afscheidsraad. “Hij heeft zich gedurende lange tijd ingezet voor de samenleving en mag gezien worden als voorbeeld van goed burgerschap.”

foto: Vertrekkend raadslid Arnold de Bruine en burgemeester Loes Meeuwisse (© gemeente Noord-Beveland)

Reimerswaal: Thea Laban-Mos (VVD)

Thea Laban-Mos uit Yerseke was sinds 2010 raadslid, aanvankelijk voor Leefbaar Reimerswaal en later voor de VVD. Burgemeester José van Egmond noemde haar sterke sociale inzet en haar bevlogenheid. Ook na het raadslidmaatschap blijft er werk aan de winkel: Laban zet zich in voor de opvang van Oekraïense oorlogsvluchtelingen. Haar echtgenoot mocht Thea de medaille, behorend bij de onderscheiding, opspelden.

foto: Thea Laban-Mos (© Streekomroep De Bevelanden)

Reimerswaal: Rien Bruinooge (SGP)

De tijd is voor Rien Bruinooge (SGP) uit Kruiningen heel snel verstreken, sprak hij in zijn dankwoord, en de veertien jaar dat hij in de Reimerswaalse raad zat zijn omgevlogen. Hij staat bekend als een gedegen politicus met kennis van zaken van de complexe dossiers in het sociaal domein. Toch heeft hij vanwege de drukke baan het raadslidmaatschap moeten opgeven. De onderscheiding is hem door zijn echtgenote opgespeld.

foto: Rien Bruinooge (© Streekomroep De Bevelanden)

Reimerswaal: Jan Nagelkerke (CDA)

Jan Nagelkerke (CDA) uit Rilland was 24 jaar raadslid in zes raadsperiodes sinds 1990. Het lintje kwam voor hem als een verrassing. “Eigenlijk had ik die volgend jaar pas verwacht”, moet hij toegeven. Als één van de langstzittende raadsleden heeft hij zich jarenlang met volle kracht ingezet maar nu is het tijd om wat rustiger aan te doen. Zijn vrouw speldde hem de medaille op.

foto: Jan Nagelkerke (© Streekomroep De Bevelanden)

Ook nam de raad afscheid van Barbara van den Boogaerdt-Verploegh Chassé (CU) uit Kruiningen. Deze kon dinsdagavond niet bij de afscheidsraad in Kapelle aanwezig zijn, vanwege haar ziekte. 

Borsele: Ingrid Brilleman (PvdA)

Het Borselse PvdA-raadslid Ingrid Brilleman nam dinsdagavond afscheid. Ze heeft veertien jaar in de gemeenteraad gezeten en kreeg van burgemeester Gerben Dijksterhuis een koninklijke onderscheiding opgespeld. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Verder namen ook Paul Bruijns (Lokale Partij Borsele), Ton Oosthoek (CDA), Margriet Koeleman (CDA) en Henk van Hartingsveldt (SGP/CU) afscheid van de Borselse raad.

foto: Ingrid Brilleman spreek de gemeenteraad voor de laatste keer toe (© Streekomroep De Bevelanden)

Goes: Pieter Romijn (D66)

Ook het Goese gemeenteraadslid Pieter Romijn heeft de raad dinsdagavond verlaten met een koninklijke onderscheiding. Romijn is inmiddels achttien jaar actief voor D66 en heeft de afgelopen acht jaar voor de partij in de gemeenteraad gezeten.

foto: Pieter Romijn met koninklijke onderscheiding (© Gemeente Goes)

Luister hieronder naar het interview met mw. Ingrid Brilleman (PvdA – Borsele)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden