Machinekamer patrouillevaartuig loopt vol water

HANSWEERT – De KNRM moest donderdagavond in actie komen om een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat te helpen. In de machinekamer van het vaartuig stroomde water binnen.

Het incident gebeurde donderdagavond rond 21.00 uur net vlakbij Ossenisse. De machinekamer van een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat stroomde vol water.

De vrijwilligers van de KNRM-reddingstations Breskens en Hansweert werden voor het incident gealarmeerd. Het betreffende schip was in de tussentijd langszij genomen door de bemanning van de binnenvaarttanker Elitanker 69. Toen de KNRM ter plaatse kwam, werden er drie medewerkers en een bergingspomp overgezet.

Ook vanaf het schip de ‘Responder‘ van sleep- en bergingsbedrijf Multraship zijn pompen overgezet. De gezamenlijke pompcapaciteit zorgde ervoor dat de lekkage kon worden gestopt. De inzet van KNRM Breskens bleek uiteindelijk ook niet meer nodig.

De boot van Rijkswaterstaat werd uiteindelijk richting Hansweert gebracht. In de voorhaven nam sleepboot Bravo van Polderman berging het schip over van de binnenvaarttanker waarna de boot afgemeerd kon worden aan een ponton. De oorzaak van het water in de machinekamer zou een technisch mankement zijn geweest.

Foto: © HV Zeeland

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden