Nienke Kanis (10) is kinderburgemeester van Kapelle

KAPELLE – Nienke Kanis (10) uit Wemeldinge is de nieuwe kinderburgemeester van Kapelle. Zij is woensdagmiddag gekozen uit een groep van zes finalisten. Iedere kandidaat kwam van een andere basisschool in de gemeente. Nienke zit in groep 7 van OBS Wemeldinge. De verkiezing vond vanwege de coronabeperkingen digitaal plaats in beslotenheid; wel kon een groep van familie en klasgenootjes online meekijken.

door: Han Verbeem

Nienke volgt Steyn Almekinders op, de zittend kinderburgemeester die na twee jaar afscheid neemt. Ze heeft gewonnen omdat ze als beste uit de bus kwam bij drie opdrachten, zo laat de gemeente na afloop van de verkiezing weten. Het gaat om een voorstelopdracht, de beantwoording van quizvragen over de gemeente Kapelle. Ook hield ze een toespraak over ‘Kapelle Leeft’.

Goed te verwoorden

Meerdere kandidaatjes kwamen goed uit de verf maar Nienke wist als beste te verwoorden hoe zij het kinderburgemeesterschap wil invullen. De jury bestond uit onder anderen Fons Naterop, de echte burgemeester van Kapelle, en sociaal ambtenaar Chris Scheermeijer. Die laatste presenteerde de online verkiezing.

Kinderraad in 2022

In 2022 houdt de gemeente Kapelle eenmalig een Kinderraad, om scholieren van basisscholen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de gemeentelijke politiek. De Kinderraadsvergadering bestaat uit een groep van vijftien leerlingen, Nienke zal als nieuwgekozen Kinderburgemeester de raad voorzitten.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden