Nieuw najaarsfestival Borsele: ‘Cultuur uit de Zak’

HEINKENSZAND – Vanwege corona kon er op cultureel gebied lange tijd niets. Maar op zaterdag 23 oktober gaat in Borsele een nieuw festival van start: Cultuur uit de Zak. Een happening waarbij alles draait om lokale kunst en cultuur. 

Het festival vindt verspreid plaats over verschillende dorpen: Ellewoutsdijk, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek, Heinkenszand, Kwadendamme, Lewedorp, Nisse en Ovezande. Volgens de Culturele Raad Borsele (CRB) gaat het om een kleinschalig programma. Hoe dat er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk. Eind augustus hoopt de raad de programmering rond te hebben. 

Maatregelen 

Duidelijk is al wel dat er muziekoptredens zullen zijn, culturele workshops, exposities en marktjes waar kunstenaars, artiesten en culturele organisaties zich kunnen presenteren. De CRB organiseert het festival in samenwerking met organisaties en vrijwilligers uit de verschillende dorpen. De eerste editie van Cultuur uit de Zak kan alleen doorgaan als de coronamaatregelen geen roet in het eten gooien.

foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden