Nieuwe kansen voor duurzame energie in Kapelle

KAPELLE –  Wie in Kapelle plannen heeft voor de aanleg van een zonnepark of bouw van windmolens, kan de komende weken de ideëen voorleggen aan de gemeente. Dat nieuwe Bouwsteen Electriciteit, deel 2, is namelijk in werking getreden. Daarin staan de spelregels voor duurzame energieprojecten.

door: Han Verbeem

Er zijn volop mogelijkheden, zoals de ‘landelijke regeling verlaagd tarief’ als opvolger van de oude PCR-regeling (Postcoderoos-regeling voor collectieve energieprojecten. Daarbij is te denken aan gedeelde zonnepanelen op daken, waar meerdere huishoudens aan kunnen meedoen. Voor dit soort projecten is landelijk 92 miljoen euro aan subsidiegeld beschikbaar. Ook collectieve projecten in de gemeente Kapelle kunnen op dit geld aanspraak maken.

Informatieavond op donderdag 21 oktober

Voo Kapelle organiseert Zonne Collectief Zeeland een informatieavond op donderdag 21 oktober in Dorpshuis De Vroone, C.D. Vereekestraat 74 te Kapelle. Inloop voor deze avond is vanaf 19.00 uur. De presentatie begint om 19.30 uur, de bijeenkomst duurt tot ongeveer 21.30 uur. Vanwege de coronamaatregelen is vóóraf aanmelden voor deze bijeenkomst verplicht (klik hier). 

Meer weten over duurzame eniergie in Kapelle? Kijk op: www.duurzaamkapelle.nl

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden