de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
de volledige cast van Agena in Theater de Mythe Ineke Schouwenaar, Streekomroep de Bevelanden

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

door: Ineke Schouwenaar

GOES - Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

Twee jaar is gewerkt aan deze productie van Balletstudio Free. Het resultaat is verbluffend. Schitterende decors, mooie kostuums en prachtige dans. Agena is een must-see!

De voorbereiding

Vrijdagmiddag is het een drukte van belang in theater De Mythe. Docenten van Balletstudio Free, de dansers en danseressen, de crew en de vele vrijwilligers zijn enorm druk met de voorbereidingen voor de voorstelling Agena, die deze avond voor het eerst op de planken wordt gebracht. Alle ruimtes van het theater worden intensief gebruikt. Op verschillende plaatsen zijn tafels geplaatst waarop de visagistes hun make-up spullen kunnen uitstallen die zij nodig hebben om de dansers te schminken. De kleedkamers zijn allemaal bezet met de dansers en met volle kledingrekken met de benodigde kostuums.

Dansdocent en coördinator Vera Sorber geeft een indruk van wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van de voorstellingen die Balletstudio Free iedere twee jaar organiseert in theater De Mythe.

Het begint allemaal met een brainstormsessie over het programma. Dan gaan de docenten aan de slag om de choreografieën te maken. En zeker niet te vergeten, de kostuums en de decors, die ook weer bij deze productie indrukwekkend zijn. Het geheel wordt, in de voorbereidingstijd én op de avond zelf, uitgevoerd met medewerking van een grote groep ouders en andere vrijwilligers.

Agena

Het verhaal gaat over de planeet Agena, waar het Agenavolk in harmonie leeft met de flora en fauna. Er is een bron van stralend licht op de planeet, waardoor alles en iedereen goed gedijt. Dit vredige leven wordt verstoord wanneer een supernova Agena dreigt te vernietigen. Door magische krachten van de sterren Helios en Sol wordt een ramp voorkomen.

Op aarde is de buitenwereld vergiftigd en onleefbaar geworden, waardoor de mensen gedwongen zijn ondergronds te leven. Er heerst een strikte hiërarchie. Als zich een mysterieuze lichtbron voordoet gaat een groep bewoners op expeditie. Hun missie is om te proberen de aarde te redden. Ze gaan op zoek naar de oorsprong van dit licht. Ze beseffen dat ze de ruimte in zullen moeten, om dit te bereiken. Zo komen zij aan op de planeet Agena. Zal hun missie slagen?

Belevenis

Het publiek was onder de indruk van de dansvoorstelling die door zo’n kleine driehonderd dansers en danseressen voor het voetlicht werd gebracht. Het publiek was vertederd door de hele jonge danseresjes, die nog soms maar vier of vijf jaar waren. Zij mochten rekenen op extra applaus.

De prestaties van alle dansers waren van hoog niveau. De afwisseling van klassieke-en moderne dans en zelfs acrobatiek, met uiteraard de verschillende bijpassende muziekstijlen, was goed geregisseerd. De kleurrijke kostuums, vaak vol glitter pailletten, werden extra mooi belicht door de theaterspots.

Het geheel speelde zich af in een mooi decor dat regelmatig werd gewisseld. De finale, met alle dansers en danseressen op het toneel was overweldigend. Het publiek applaudisseerde minutenlang voor iedereen die heeft meegewerkt aan deze grootse productie.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

BOUW NIEUWE BRANDWEERKAZERNE GOES VAN START GEGAAN
Goes brandweerkazerne

BOUW NIEUWE BRANDWEERKAZERNE GOES VAN START GEGAAN

1 mei, 2024

Wethouder Joan Veldhuizen van Goes heeft woensdagmiddag de eerste paal in de grond geheid voor de nieuwe brandweerkazerne. En daarmee is symbolisch de start gegeven voor de bouw.

Dorpsbewoners van Schore luisteren naar de uitleg van Gemeentebelang-raadslid Jordy van Leeuwen.
Schore windmolens

'Windmolens zo hoog als de Euromast, daar zit het dorp niet op te wachten'

1 mei, 2024

De weerzin in Schore tegen de komst van twee grote windmolens is groot. Een protestbijeenkomst in dorpshuis 't Durpshart brengt dinsdagavond ruim tachtig inwoners op de been - ongeveer éénvijfde van de bevolking van Schore.

BEWONERS ’S-HEERENHOEK ZORGEN VOORTAAN VOOR HERTENKAMP
's-Heerenhoek hertenkamp

BEWONERS ’S-HEERENHOEK ZORGEN VOORTAAN VOOR HERTENKAMP

1 mei, 2024

Twee bewoners van ’s-Heerenhoek, Elina Janse en René Ars, gaan de zorg voor het hertenkamp daar op zich nemen. Woensdag tekenden zij samen met wethouder Arno Witkam van de gemeente Borsele de overdracht.

De Goederenloods in Goes.
Dag van de Arbeid 1 mei

PvdA/GroenLinks Zeeland presenteert 1 mei in Goes 'links spoorboekje'

30 april, 2024

Tijdens de bijeenkomst presenteren PvdA/GL-Stateleden Ralph van Hertum en Ernst Jonker hun 'spoorboekje' voor het linkse geluid in de Zeeuwse Staten, de komende drie jaar.

KWADENDAMME HEET TWEE WEKEN LANG ‘BLUESTOWN’
Kwadendamme Bluesfestival

KWADENDAMME HEET TWEE WEKEN LANG ‘BLUESTOWN’

30 april, 2024

Wethouder Marga van de Plasse heeft woensdag het nieuwe naambord van Kwadendamme onthuld: Bluestown. Het bord is gemaakt vanwege de dertigste editie van het Bluesfestival dat op 10 en 11 mei gehouden wordt.

gaslucht waargenomen bij voormalig hotel in Goes
112 nieuws Goes

Opvanglocatie Goes ontruimd na gaslucht

30 april, 2024

De bewoners van de noodopvanglocatie in Goes hebben deze dinsdagmorgen moeten verlaten vanwege een gaslucht. De brandweer en werknemers van energiebedrijf DNWG hebben diverse metingen verricht.

De windmolens aan de Schoorse Zeedijk worden vervangen door grotere exemplaren met meer opbrengst.
Schore Hansweert

Schore vreest overlast windmolens, college vraagt advies GGD

30 april, 2024

Vanavond houdt oppositiepartij Gemeentebelang Kapelle een informatiebijeenkomst voor bezorgde omwonenden, in het dorpshuis van Schore.

Culturele Agenda t/m zondag 5 mei 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 5 mei 2024

29 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl