Noord-Bevelands PvdA-raadslid Cor Quinten (79) overleden

COLIJNSPLAAT – Cor Quinten, PvdA-raadslid in de gemeente Noord-Beveland, is vrijdag op 79-jarige leeftijd overleden. Quinten vervulde voor zijn partij een éénmanspost in de gemeenteraad. 

door: Han Verbeem

Cor Quinten was meer dan 55 jaar lid van de PvdA en was van 2004 tot 2010 gemeenteraadslid in Noord-Beveland. In maart 2018 trad hij opnieuw tot de raad toe. Vrijdag, één dag na de laatste raadsvergadering van dit jaar, is hij overleden. Hij gold als een bevlogen raadslid met een sociaal hart, die opkwam voor de zwakkeren in de samenleving,

Geboren in Den Haag

Quinten is in 1942 in Den Haag geboren en woonde sinds zijn 22e in Zeeland. Hij had al op jonge leeftijd belangstelling voor de politiek en sociaaldemocratie en werd op zijn 21e lid van de PvdA. Ook was hij als machinebankwerker actief bij vakorganisatie NVV, de voorloper van de FNV. Vanuit het bondswerk maakte hij de stap naar het raadslidmaatschap.

In 2018 opnieuw verkozen

In 2018 stelde hij zich opnieuw verkiesbaar als lijsttrekker voor de PvdA, acht jaar nadat hij de Noord-Bevelandse raad had verlaten. “Mijn drijfveer is nog steeds opkomen voor mensen die door welke oorzaak dan ook het moeilijk hebben in een maatschappij waar het alleen maar lijkt te gaan om je eigen ik”, zo zei hij destijds.

Solidariteit

Voor Cor Quinten stond solidariteit altijd voorop. “Je kunt immers wel denken dat je het gemaakt hebt in de maatschappij, maar er hoeft maar een kink in de kabel te komen en dan sta aan de kant van de verliezer. Dan is het toch fijn dat je weet dat er mensen zijn en er een partij is die voor jou op wil komen.”

Foto: Cor Quinten (PvdA Noord-Beveland)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden