Noord-Bevelandse wethouders Schenkelaars (NBB) en Slenter (CDA) niet terug na de verkiezingen

COLIJNSPLAAT / WISSENKERKE – De Noord-Bevelandse wethouders Pim Schenkelaars (NBB) en Anja Slenter (CDA) keren na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart niet terug in het college van B&W. Beiden zetten ze een punt achter hun politieke loopbaan.

door: Han Verfbeem

Het NBB (Noord-Bevelands Belang) is vier jaar geleden bij de verkiezingen als grootste partij uit de bus gekomen en levert nu vier van de dertien zetels in de gemeenteraad. De partij trad in 2018 voor het eerst in het bestaan toe tot het college van B&W en Schenkelaars werd wethouder. Eerder was hij twee periodes raadslid voor NBB en negentien jaar politiek actief.

Maas kandidaat bij NBB

Als wethouder heeft Schenkelaars onder meer de portefeuilles openbare werken, duurzaamheid, financiƫn en vernieuwing. De lijsttrekker en huidige fractievoorzitter van NBB, Yvonne Maas, is in beeld als opvolger van Schenkelaars voor het wethouderschap.

Sandee opvolger bij CDA

Voor het CDA is Anja Slenter-Jamar (62 jaar) sinds 2014 wethouder in Noord-Beveland. Daarvoor was ze vier jaar raadslid en fractievoorzitter. Zij heeft onder meer de portefeuilles sociaal domein, welzijn, sport en vrije tijd. Lijsttrekker en raadslid Johan Sandee volgt haar bij het CDA op als eerste gegadigde voor het wethouderschap na de komende verkiezingen.

Foto: Pim Schenkelaars en Anja Slenter (Omroep Zeeland)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden