Oecumenische dienst ten bate van Stichting Focus 2

LEWEDORP – Na een jaar van gedwongen afwezigheid omwille van coronamaatregelen werd zondag 11 juli een oecumenische dienst gehouden op Camping Buitenhof in Lewedorp. Aardige bijkomstigheid is dat de dienst ook gestreamd werd zoals in coronatijd. Het thema van de dienst die voorgegaan werd door ds. Marjo Wisse, was: buiten – gewoon geloven.

 

Met gepaste afstand, toch nog, en pnder een stralende zon druppelden toehoorders en campinggasten samen voor een eerste fysieke oecumenische dienst op de mini-camping aan de Dekkersweg in Lewedorp. Rob Knuit zorgde voor de techniek en bracht zelf nog enkele liedjes ten gehore terwijl ds. Marjo Wisse de dienst leidde. Gastspreker was de gepensioneerde oogarts dr. Gie Tjiam, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en oprichter en bestuurslid van Stichting Focus 2. De collecte welke gehouden werd tijdens de dienst kwam ten goede aan de stichting.

 

Stichting Focus 2

In 1999 werd Stichting Focus 2 opgericht. De stichting richt zich op mensen in het West-Afrikaanse Burkina Faso die dringend oogheelkundige hulp nodig hebben. In gemeenschap met andere oogartsen en operatieassistenten uit Zeeland zet dr. Tjiam zich vrijwillig in om deze mensen te helpen. Viermaal per jaar wordt campagne gevoerd om genoeg fondsen te verzamelen, naast sponsoring en andere vormen van constributies, die bijdragen aan het ter plekke kunnen helpen van mensen. Deze operatiecampagnes worden opgezet met lokale artsen en verpleegkundigen.

 

Dr. Gie Tjiam is binnenkort te gast op 105 SOB FM, Streekomroep de Bevelanden om meer te vertellen over het werk wat hij en zijn Zeeuwse collega’s binnen Stichting Focus 2 verrichten.

Weten hoe de stichting en haar werk te steunen is, bezoek dan de website www.focus2.nl

 

Foto: Dr. Gie Tjiam op Camping Buitenhof, Lewedorp (Hans Colijn)

.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden